© Stichting Ankh 2012. Alle rechten voorbehouden.   Disclaimer

Ontmoetingscentrum voor mensen met (ex) kanker en hun naasten
Welkom Activiteiten Wereldkankerdag 2017 Verwendag 6 april 2017 NLDoet 10 maart 2017 Foto's Welnessdag Video Video2 Film Voor u gelezen Voor u gelezen 2 Organisatie IPSO ANBI Donateurs en sponsoren Donateur worden Webshop Missie en Visie Gekozen symbool Contact

Inloophuis Hoogvliet

Stichting Ankh

Voor u gelezen

Laat je vrienden en familie

met Deelgenoot weten hoe het

met je gaat. www.deelgenoot.nl

www.nabestaandenplanner.nl

www.regelhulp.nl wegwijzer van de overheid naar zorg, hulp en financiële steun.

Kanker is een ingrijpende ziekte.

Het is bekend dat de ziekte en behandeling een grote weerslag hebben op het leven van patiënten en hun naasten. Daarom zijn er verschillende zorg verleners en organisaties die op uiteenlopende gebieden ondersteuning en verlichting kunnen bieden tijdens de ziekte en de periode daarna.

www.toekomstnakanker.nl

 

 

Begeleiding via internet bij het Helen Dowling Instituut (HDI)

 

Vermoeidheid is één van de meest voorkomende klachten bij kanker.

Heeft u ernstige vermoeidheidsklachten? U kunt wat doen!

Volg negen weken de training en ervaar het verschil.

www.mindermoebijkanker.nl

 

De Draaikolk is een persoonlijke webplek voor mensen, die hun partner hebben verloren. Een internet-tijdschrift met verhalen, gedachten en gedichten, adviezen, tips, reacties, relevante links, recensies en boekenlijst, voor en van lotgenoten, gericht op de eigen rouwverwerking.

www.draaikolk.com

"Kanker heb je niet alleen", is een bekende uitspraak. Ook u als partner krijgt te maken met gevoelens als onzekerheid, angst, machteloosheid, woede en teleurstelling.  

www.kankerwiehelpt.nl

 

 

Bovendien komen er vaak extra taken op u af, vooral in het begin. Zoals bezoeken aan het ziekenhuis en veel meer aanloop en telefoontjes thuis. Dit alles moet u zien te combineren met uw gewone bezigheden en eventueel uw baan. Soms komt u amper aan uzelf toe. Als vanzelfsprekend gaat in het begin alle aandacht naar de patiënt. Maar hoe redt ú het?   

Vrijwilligers van de Oproepcentrale ondersteunen thuiswonende mensen die hulp nodig hebben.

www.deoproepcentrale.nl

Inspiratie voor iedere dag.

Voor iedereen die te maken heeft met kanker

 

Daphne Doemges-Engelen gaat in dit prachtig vormgegeven boek op een vlotte en laagdrempelige manier in op een heel scala van aspecten die komen kijken bij

een leven met of na kanker. Met tips voor een ontspannen dagje uit, inspirerende citaten, positieve overpeinzingen en praktische weetjes, wil dit boek mensen met kanker en hun omgeving kracht,

steun en inspiratie bieden.

www.bruna.nl/boeken/leven-met-kanker-9789021551265

Alles over zorg verleners in de regio Rotterdam www.gezondeinfo.nl

Beter bestralen bij borstkanker.

Operatieve Radio Therapie. Zo heet de nieuwe behandelmethode voor borstkankerpatiënten die een borstbesparende ingreep ondergaan en waarmee direct na het verwijderen van de tumor eenmalig in de wond bestraald kan worden. Dit gebeurt nog tijdens de operatie. De patiënt hoeft daardoor na de ingreep niet meer terug naar het ziekenhuis voor een serie van zestien tot vijfentwintig bestralingen gedurende vier tot vijf weken. Met ORT wordt slechts een klein gebied bestraald, waardoor minder weefselschade en belasting van het lichaam optreedt. Het Catharine ziekenhuis in Eindhoven en het Radiotherapiecentrum West in Den Haag zijn de enige twee ziekenhuizen die gebruikmaken van de nieuwe methode.

www.rcwest.nl

 

Wanneer woorden tekort schieten spreekt de ziel

De  roman De Vlindertuin van Hans Peter Roel is een troostboek voor rouwenden, hulpverleners, troostzoekers en troostgevers. Doorloop aan de hand van deze roman de vijf fasen van rouwverwerking en leer hoe tijd, de natuur en muziek behulpzaam kunnen zijn in deze emotioneel moeilijke periode.

Als de dood van een dierbare is langs geweest, is je leven verandert. Niets lijkt meer hetzelfde en wanhopig zoek je naar een uitweg voor de pijn.

 

Het troostboek “De vlindertuin helpt mensen om op een andere manier met hun verdriet om te gaan.

Caren is een gratis site voor mensen die samen met de familie voor iemand zorgen.

We helpen je de informatie te delen en taken te plannen.

www.carenzorgt.nl

Nadat Sjoukje Niehof in haar eigen leven geconfronteerd werd met borstkanker ontstond bij haar het verlangen om een nieuwe impuls te geven aan de borstkankerzorg voor vrouwen. Hiervoor combineerde ze haar eigen professionele expertise met de ervaringen die ze opdeed als vrouw met borstkanker. Zij bracht samen met medisch specialisten werkbezoeken aan artsen in binnen- en buitenland. www.noadin.nl

Dood gaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommige mensen weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Voor anderen speelt doodgaan (bijna) niet in het dagelijks leven. Maar bijna iedereen vindt het moeilijk om erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Hoe doe je dat? En waarom zou je praten over doodgaan?

www.doodgewoonbespreekbaar.nl

Pal voor u is een nieuw landelijk magazine voor mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten. Wat als je niet meer beter wordt? In Pal voor u vertellen deskundigen en mensen die dit zelf meemaken, waar je mee te maken kunt krijgen en hoe je hiermee om kunt gaan. Informatief én openhartig.

www.palvooru.nl

Een patroon om te haken voor kinderen die chemokuur ondergaan: popje met pruik.